Inaktivera/radera ditt FB konto

Det är möjligt att inaktivera sitt konto. Då kommer allt som är kopplat till ens konto att bli oåtkomligt för andra som använder Facebook. I praktiken försvinner du från Facebook. Men allt finns ändå sparat ifall du vill aktivera ditt konto igen i framtiden. Allt kommer då att se ut som det var innan du inaktiverade kontot. Vill du göra det kan du göra det med hjälp av följande länk.

https://www.facebook.com/settings?tab=security

Längst ner ska du klicka på länken Inaktivera ditt konto och svara på ett par frågor på sidan som dyker upp.

_________________________________________________________________________________________________________

Det går också att radera sitt konto för gott. Men med den funktionen kan du aldrig mera aktivera det igen.
OBS! INGEN MÖJLIGHET TILL ÅTERAKTIVERING!

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Du använder länkarna på eget ansvar!

Skillnaden mellan att inaktivera och radera är enligt Facebook:

Om du inaktiverar ditt konto:

  • Tas din tidslinje omedelbart bort från Facebook.
  • Personer på Facebook kan då inte söka efter dig. Viss information, t.ex. dina skickade meddelanden, kan fortfarande visas för andra.
  • Vi sparar din tidslinjeinformation (vänner, foton, intressen, mm.) ifall du vill komma tillbaka till Facebook längre fram. Om du väljer att återaktivera ditt konto finns informationen på din tidslinje kvar när du kommer tillbaka.

Om du permanent tar bort ditt konto:

  • Du kommer inte att kunna få tillbaka åtkomsten till ditt konto igen.
  • Nästan all personligt identifierbar information som är associerad med kontot tas bort från vår databas. Det inbegriper uppgifter som e-postadress, postadress och visningsnamn i program för snabbmeddelanden. Viss personligt identifierbar information kan finnas kvar, t.ex. ditt namn om du skickat ett meddelande till någon annan.
  • Kopior av en del material (foton, anteckningar osv.) kan finnas kvar på våra servrar av tekniska skäl, men det här materialet är inte kopplat till något som kan identifiera dig personligen och är otillgängligt för andra användare.
Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: